vrijdag 18 april 2014

welkom ... onder voorwaarden

Wie ons kent, weet dat we graag volk ontvangen. Vrienden en hun vrienden, allemaal welkom om een gezellige tijd te beleven met heerlijk eten en inspirerende babbels.

Aangezien de overheid regelmatig stoten uithaalt (lees de nieuwsberichten over couchsurfing en uber) om zaken in de privésfeer aan banden te leggen - banden die voor commerciële bedrijvigheden wel af en toe hun nut hebben, heb ik besloten dat we ons niet zullen laten vangen. We zullen bij voorbaat in orde zijn. Daarom enkele afspraken die we willen maken als er nog iemand op bezoek wil komen.

1. Niemand komt binnen zonder bewijs van goed gedrag en zeden, dit document mag niet ouder zijn dan 24 uur en het moet model 2 zijn aangezien wij kinderen hebben.
2. Van elke maaltijd wordt een staal genomen en in een afgesloten doosje met datum en omschrijving minstens 7 dagen bewaard. Zo bent U gerust.
3. De brandblusser bevindt zich telkens op minder dan 100 meter van ons huis, namelijk in de auto. Indien de auto niet in de buurt is, gelieve direct vriendschap te sluiten met een buurtbewoner mét brandblusser in de auto.
4. Voor kinderen onder de 6 maanden kunnen wij niet in catering voorzien, gelieve daar zelf voor te zorgen. Dit risico nemen wij niet.
5. Vervoer van en naar het station gebeurt enkel te voet, om eventuele taxi-reglementen te ontwijken zullen wij nooit bezoekers met de auto vervoeren. Groepen van meer dan 5 personen moeten in twee shifts worden opgehaald, teneinde samenscholing en de daarop volgende GAS boetes te vermijden.
6. Foto's mogen enkel genomen worden mits schriftelijke toestemming van elke aanwezige, publicatie kan daarna op elk medium gebeuren, online en offline.
7. Om te vermijden dat wij deelnemen aan illegale praktijken, vragen wij U om volgende documenten spontaan te tonen bij binnenkomst: identiteitskaart, rijbewijs, keuringsbewijs en verzekeringsbewijs indien U met de auto kwam, treinkaartje indien U met de trein kwam. Bezoekers met de fiets dienen te bewijzen dat hun lichten voldoende werken.
8. Per tien bezoekers moet er een verplichte Sabam-buitenwipper aanwezig zijn. Gelieve deze zelf aan te duiden. Dit om continue te wijzen op de huiselijke kring waarin onze activiteiten gebeuren.
9. Al het speelgoed, inclusief de speeltuigen in de tuin, worden gebruikt op eigen risico.
10. Gesprekken kunnen worden afgeluisterd, onderbroken, afgebroken, gewijzigd van koers en elke bezoeker dient hiermee akkoord te gaan. Inhoud is verplicht in elk gesprek.

Deze afspraken zijn bedoeld voor mensen die langs komen zonder overnachting. Voor overnachtingen wordt een aparte afsprakennota gemaakt.

Wees welkom!

1 opmerking: