woensdag 8 mei 2013

mijn hartsverlangen

Ik moet toegeven, ik ben vaak jaloers op mensen die krijgen wat ze willen, terwijl wij dat niet altijd krijgen.

Ik besef dat er situaties zijn waar mensen krijgen wat ze hoopten en daar dankbaar voor zijn. Ze geven God de eer en gebruiken het om anderen te zegenen. Ook wij hebben vaak ontvangen wat we hoopten en we blijven daarvoor dankbaar aan God! Tel je zegeningen! Maar daar heb ik het hier niet over.

Als er dingen in mijn hart leven die ik zo graag wil, en ik krijg ze niet, dan kom ik in verleiding. Ik begin te kijken naar die mensen die alles krijgen wat ze maar bidden. Genezing, weelde, dromen die uitkomen, villa's, een partner, een kind, direct geluk, etc.

En soms, voor een kleine seconde lang, zou ik willen zijn zoals die christenen van de "name it, claim it" theologie. Sommigen noemen het The Prosperity Gospel. Ik wou dat ik alles kreeg wat ik wilde! Voor één seconde, denk ik zo.

Wil je genezing? Claim it! Je BENT genezen al voor je ziek wordt!
Wil je rijk zijn? Claim it! God geeft je al het geld dat je wilt!
Wil je geluk? Claim een villa, dure auto, claim wat je maar wilt en je krijgt het!
Claim het wonder voordat je het zelfs ziet!

Weet je wat zo "mooi" is aan deze theologie? Iedereen krijgt alles wat hij wil! Dat wil ik ook!

Dit telt echter niet voor de mensen die geen geloof hebben, zij krijgen niet alles wat ze willen, maar da's hun eigen schuld. Hoe mooi en eenvoudig! Twee categorieën:  de rijke, gezonde mensen die duidelijk genoeg geloof hebben. En de arme zieke mensen, die duidelijk te weinig geloof hebben, en dus niets ontvangen!

Ik ben ZO BLIJ dat ik die gedachte maar een seconde in mijn hoofd krijg! Anders zou ik ook in de val van de leugen trappen. Ik ben blij, dat na die seconde, ik plots besef wat ik echt wil.

Wat ik echt wil, is wat ook Paulus wil: te doen wat God eert en niet wat mijn eigen verdorven hart zo graag wil doen.

Wat ik echt wil, is dat God verhoogd wordt door alles wat ik doe, wat ik zeg en wat mij overkomt.

Zondag sprak ik een man die op een moment in zijn leven aan duizenden hongerige mensen voedselpakketten uitdeelde, en nog geen twee weken later terug in eigen land was, in een caravan moest wonen en zelf afhankelijk werd van voedselpakketten van anderen.

Weet je wat hij zei? Hij zei: door voedselpakketten uit te delen, werd God verhoogd. En door later zelf liefdadigheid nodig te hebben, werd God opnieuw verhoogd! En dat is het doel van dit alles.

YES HALLELUJA! God herinnerde me aan wat mijn echt hartsverlangen is. Niet om te ontvangen, maar om aan Hem te geven!

Ik bid: "Vader, of mijn familie nu ziek of gezond wordt, of in nu in een villa of in de goot belandt, wat er ook gebeurt, ik wil dat U erdoor verhoogd wordt! Bescherm me van het verlangen om wonderen, genezing, voorspoed te willen ontvangen, voor mijn eigen eer. Blijf me aub leiden in een leven dat U verhoogt. Met wonderen, met genezing, met voorspoed, of zonder!"

Het kan goed zijn dat ik hier tegenwind ga krijgen, ik heb dit niet geschreven om de "name it, claim it" theologie aan te vallen, ook wordt dit er wel in aangevallen. De reden dat ik dit nu schrijf, is om diegenen in moeilijke situaties zitten, te bemoedigen en om hen te waarschuwen voor het volgen van eigengerichte prediking, die erop gericht is te ontvangen wat de mens wil. Ik wil je bemoedigen om op zoek te gaan naar wat God eer geeft, wat ook je situatie is.

Er is niets mis met het hebben van een verlangen, en ook niet als je dit uitspreekt naar God toe, zelfs elke dag in je gebed. Maar laat dit alsjeblieft niet het doel zijn van je relatie met Hem.

Volgende keer dat je je bijbel tegenkomt, wil ik je aanmoedigen om Hebreeën 11 te lezen, het geloofshoofdstuk, en tot het EINDE. Het menselijk resultaat is niet wat telt. Of God erdoor verhoogd werd, daar draait het om!

Dat is het verlangen van mijn hart!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten