vrijdag 28 februari 2014

bruggen

 Mijn blog heeft om persoonlijke redenen vier jaar stil gelegen. Ondertussen zijn veel mensen mij bruggenbouwer blijven noemen en is het beeld voor mij nog sterker geworden. Het beeld van bruggenbouwer heeft vele meer inhoud gekregen. Dus: een herlancering :-)

Ik heb alle oude berichten gefilterd, sommigen verkort, soms verwijderd. De lay-out is wat vereenvoudigd. Alle waardevolle comments zijn ook weg helaas, dit vanwege de technische aanpassingen. Ah ja, en je vindt ook wel berichten die tijdens die vier jaar geschreven zijn, maar die waren oorspronkelijk ergens anders gepubliceerd, zoals breeze.be & facebook en ik heb ze hier nu met tekst en datum gekopieerd.

Mijn vrouw en ik zijn ondertussen bewust bruggenbouwers, we hebben daarin Gods roeping ervaren en ook ontdekt dat dit gewoon in ons ligt. Onze sterktes bij StrengthsFinder zijn ook duidelijk van die aard dat we op een natuurlijke manier mensen bij elkaar willen brengen en uitkijken naar hoe God dat dan gaat zegenen.

We willen netwerken bouwen, mensen aan mekaar voorstellen. Overal waar we gaan, willen we jong en oud mekaar doen begrijpen. Christen en niet-christen dichter bij mekaar brengen. Gezinnen helpen in herstel en begrip. Een getuige zijn van wie Jezus Christus in ons leven is door het te demonstreren in ons leven.

Het kan er hier soms heftig aan toe gaan. Soms schrijf ik gewoon mijn gevoelens op. Soms hou ik een echt pleidooi voor een specifieke verandering. Ik wil mij daarin laten inspireren door mensen, maar bovenal door mijn Heer Jezus Christus: Zijn werk in mijn hart, hoofd en leven, wil ik weerspiegelen in mijn schrijfsels. Ik wil heel graag in dialoog gaan over wat ik schrijf.

Als mensen een term als bruggenbouwer hun eigen definitie geven en dan conclusies trekken uit mijn schrijfsels, zonder dialoog, op basis van losse flodders, dan doen ze maar. Het laat me niet koud, het doet best pijn, maar ik mag me niet laten verlammen. Want ik heb een boodschap die ik met woord én daad kracht bij wil zetten: Het leven is de moeite waard!!!

Bruggen bouwen wil onder andere zeggen dat ik een brug wil slaan tussen mensen en hun Schepper. Dat doe ik niet altijd op een manier die mensen verwachten, maar ik ben ook sterk overtuigd dat God zich niet altijd openbaart op de manier die wij verwachten.

Er zijn in de afgelopen jaren heel wat dingen gebeurd. We hebben nu vier kindjes. We waren van plan om naar Ierland te verhuizen, maar zijn in West-Vlaanderen terecht gekomen. ik heb hier en daar wat verteld over mijn vroegere problemen met alcohol.  Ik ben een cursus life coaching gaan doen en we hebben onze aanpak in ons werk grotendeels omgegooid. Het is niet mijn bedoeling om hier een news flash te schrijven. Je zult hier en daar wel wat lezen over mijn avonturen met God en met het leven.

Want dat is en blijft het leven met mensen en met God: een avontuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten